Wat houdt manuele therapie naar Marsman in?

U heeft klachten van het bewegingsapparaat. Deze klachten kunnen het gevolg zijn van verminderde beweeglijkheid van de gewrichten, de banden en de spieren. De manuele therapie volgens de Marsman-methode is gericht op individuele voorkeursmobiliteit. De voorkeursmobiliteit is zeer persoonlijk en kenmerkt al uw bewegingen in het dagelijks leven.

De therapie

Meestal worden bij de manuele therapie volgens Marsman passieve mobilisaties toegepast. Daarbij tracht de manueel therapeut voorzichtig de beweeglijkheid in de gewrichten te vergroten. De manueel therapeut houdt daarbij rekening met uw klachten, uw beperkingen en uw voorkeursmobiliteit. Daardoor is deze methode manuele therapie volgens Marsman vrijwel pijnloos. De gebruikte technieken zijn geheel ongevaarlijk

Het effect

Door de behandelingen manuele therapie volgens Marsman zullen de bewegingsfuncties direct verbeteren. Meestal gaat dit gepaard met een vermindering van de klachten.

Behandelingsduur

Reeds na een tot drie behandelingen zou een duidelijke verbetering moeten optreden. Soms moeten dan nog enkele behandelingen volgen om de klachten verder te doen afnemen.

Kosten

Als de behandeling wordt uitgevoerd door een fysiotherapeut met een contract bij uw zorgverzekeraar, vergoeden alle verzekeraars de behandeling.