fiets-1.jpg

Kinderoefentherapie
Kinderoefentherapie is een specialisatie van de Oefentherapie Cesar en Mensendieck. Bij de behandeling van kinderen wordt, net als bij de algemene oefentherapie, aangesloten bij de dagelijkse vaardigheden, houdingen en bewegingen. Spel en plezier in bewegen staan tijdens de behandeling op de voorgrond. De kinderoefentherapeut sluit tijdens de behandeling aan bij de activiteiten waar het kind moeite mee heeft.
Kinderen ontwikkelen zich motorisch op hun eigen manier, in hun eigen tempo. Meestal gaat dat goed; de meeste kinderen houden van bewegen en leren allerlei vaardigheden zoals kruipen, lopen, klimmen, zwemmen, fietsen en schrijven zonder heel veel inspanning. Soms gaat dit niet vanzelf en vinden kinderen het moeilijk om bepaalde activiteiten goed uit te voeren, hoe hard ze hun best ook doen. Hierbij kan gedacht worden aan veel vallen, niet meekomen met de gym-of zwemles, onhandigheid, angst om te bewegen, moeite hebben met (leesbaar) schrijven, kleuren, etc.
De kinderoefentherapeut helpt deze kinderen met hun motorische problemen waardoor bewegen makkelijker en plezieriger wordt.
Ook kunnen kinderen met houdingsproblemen uiteraard bij de kinderoefentherapeut terecht.