Als leefstijlcoach ben ik ervan overtuigd dat de juiste balans in gezonde voeding, beweging en ontspanning ervoor zorgen dat je lekker in je vel zit. Alles staat met elkaar in verbinding. Dit komt allemaal samen in het CooL programma. In het CooL programma gaan we aan de slag met leefstijl gerelateerde onderwerpen zoals voeding, beweging, slaap, stress, en ontspanning. Kleine veranderingen in je leefstijl kunnen een groot verschil maken. Ik zie het als mijn uitdaging om je te helpen blijvend je gedrag te veranderen.

Mijn vrije tijd besteed ik het liefst met mijn gezin en vrienden. Ik ga graag op reis, zowel dichtbij als ver weg. Wat ik verder leuk vind om te doen is wandelen in de natuur, yoga en bootcamp.

Klanten omschrijven mij als iemand die oprecht geïnteresseerd is, goed kan luisteren en mensen graag wilt helpen.

Als sporter weet ik hoe fijn het is om zonder problemen te kunnen bewegen. Alle spieren werken perfect samen om zo de bewegingen te kunnen maken. Soms is het bewegen niet meer zo van zelfsprekend doordat de spieren niet optimaal meer werken. Het is altijd weer een mooie uitdaging om deze beperkingen samen op te zoeken en te behandelen en als dat dan lukt, geeft dat altijd weer een fantastisch gevoel.

Sport gerelateerde en orthopedische klachten vind ik een mooi gebied van de fysiotherapie. Bij de revalidatie van een knie operatie of het verhelpen van een spierprobleem ben ik helemaal in mijn element.

Ik werk veel met trigger point therapie, fricties, mobilisaties en deep tissue massage om de spieren en gewrichten weer beter te laten functioneren en klaar te maken voor de belasting die ze moeten leveren. Vervolgens gaan we deze goed functionerende spieren weer de juiste bewegingen aanleren en aansterken door gerichte oefeningen zodat ze uiteindelijk weer kunnen wat er van ze wordt gevraagd.

 

Mijn missie: Ik vind het geweldig om mensen op het gebied van bewegen en gezondheid te kunnen coachen en te begeleiden/behandelen. Ook als het lichaam even niet zo meewerkt en er sprake is van pijn, blessures en/of andere fysieke ongemakken, zie ik hier een uitdaging in en zoek ik naar oplossingen en /of de juiste aanpassingen. Ik krijg ontzettend veel energie als ik mensen kan helpen om zo het beste uit zichzelf te halen.

Sporten is mijn grote passie en gezond leven mijn drijfveer! Doordat ik fysiotherapeut, personal trainer en leefstijlcoach ben, kan ik mensen op het gebied van bewegen en gezondheid goed coachen en begeleiden. Ik  vind het leuk om mensen te trainen en persoonlijke doelen na te streven.

Daarnaast ben ik ook erkend McKenzie therapeut en ben ik gespecialiseerd in rug-  en nekklachten. Bovendien geeft de McKenzie Methode® ook goede resultaten bij behandeling van de overige gewrichten.        

Cliënten vinden mij: professioneel, vriendelijk, meedenkend, betrokken.

Het is mijn missie om mensen te helpen gezonder te worden. Als voedingskundige en leefstijlcoach kan ik je begeleiden naar een gezonder en fitter leven. Middels het GLI programma CooL (Coaching op Leefstijl) ondersteun ik om betere keuzes te maken in het dagelijks leven. Naast voeding en bewegen zijn slaap, ontspanning, balans, stress, ongezonde gewoontes en zelfvertrouwen belangrijke aandachtsgebieden.

Ik houd mijn leefstijl in balans door naast mijn werk voldoende tijd vrij te maken om te bewegen. Ik houd van een rondje hardlopen, wandelen, fietsen en zwemmen. Ook zorg ik voor de nodige ontspanning door te schilderen of te fotograferen.

Wat cliënten over mij zeggen: nuchter, motiverend, respectvol, kan goed luisteren, kennis van zaken.

Het boeit mij enorm hoe klachten bij kinderen en jongeren verholpen én voorkomen kunnen worden door het veranderen van houdings- en bewegingspatronen. Ik vind het mooi om te zien hoe de patiënt een proces doormaakt en beseft dat hij zélf wat aan zijn klachten kan doen. Kinderen die uit hun schulp kruipen en trots laten zien wat ze bereikt hebben, geven mij energie.

Naast mijn werk vind ik het heerlijk om zelf ook te bewegen; zaalvoetbal en kickboksen zijn op dit moment de sporten waar ik mijn energie in kwijt kan. Mijn hoofd maak ik leeg door een ritje op de motor als het droog is. In meerdere landen heb ik al op de motor gezeten om nieuwe cultuur en landschappen te ontdekken.

Als kinderoefentherapeut vind ik het belangrijk dat kinderen de lol in bewegen weer terug krijgen en hun zelfvertrouwen vergroten! Dit doe ik met behulp van diverse oefeningen, spelletjes, adviezen over prikkelverwerking, schrijfoefeningen en binnenkort ook bootcamp voor speciale kinderen.

Daarnaast vind ik het een uitdaging om kinderen en jongeren zich bewust te laten worden van hun houding en beweging en de balans tussen belasting en belastbaarheid bij scoliose, spanningsklachten of ademhalingsklachten. Als slaapoefentherapeut kan ik voor zowel jong als oud ook geschikte oefeningen en adviezen geven.

(Ouders) van patiënten die onder behandeling zijn geweest waarderen mijn mix van enthousiasme, professionaliteit, openheid, doortastendheid en inlevingsvermogen.

Het menselijk lichaam fascineert mij, hoe het in elkaar zit en hoe klachten kunnen verminderen of zelfs verdwijnen door aanpassing van het spiergebruik. Mijn kracht is om klachten te verhelpen door juist de dagelijkse activiteiten weer op tezoeken, want bewegen doet wonderen! Zelf zoek ik de beweging ook graag op, dat doe ik op de squashbaan en in de sportschool. Daarbij rijd ik paard en geniet ik graag van de buitenlucht.

Toen ik zelf ooit eens de hulp van een fysiotherapeut nodig had wegens een
sportblessure dacht ik direct “dit wil ik ook gaan doen!” Zo gezegd, zo gedaan en stortte ik
mijzelf in de uitdagende wereld van fysiotherapie waar ik elke dag weer ontdek hoe fantastisch het menselijk lichaam functioneert. Natuurlijk gaat er in het functioneren van het lichaam bij iedereen wel eens iets mis. De zoektocht naar de oorzaak en het uitwerken van de oplossing is wat mij beweegt in het mooie vak fysiotherapie.

Zelf sport ik door rennen en klimmen in touwen, palen en netten af te wisselen op Survival running bij SurviAlkmaar!

Door mijn bijzondere interesse in de technische orthopedische kant van het
menselijk lichaam ben ik het meest in mijn element als ik een schouderklacht of
bijvoorbeeld een revalidatie na een knie operatie moet begeleiden via het Orthopedie Netwerk van NWZ. Daarbij heb ik ook de mogelijkheid om technieken van Mulligan te gebruiken.

Klanten omschrijven mij met de volgende steekwoorden:
Precies, verzorgd, vrolijk, deskundig.

BIG registratie: 19912589204
Het meegeven van vertrouwen in bewegen en spelen op de kinderleeftijd is cruciaal, immers jong geleerd is oud gedaan!

Als kind speelde en sportte ik graag buiten. De mogelijkheid om vrijuit te
bewegen maakte mij blij en dat doet het nog steeds. Om die reden ben ik
fysiotherapeut geworden, zodat ik anderen kan helpen ook vrijuit te bewegen.

Ik ben als kinderfysiotherapeut samen met u als ouders altijd op zoek naar de volgende uitdaging van uw kind, zodat hij of zij de volgende stap in zijn ontwikkeling leert zetten.

Daarbij kan het gaan om de vroege ontwikkeling, bijvoorbeeld als uw baby een voorkeurshouding heeft, problemen met de motorische ontwikkeling, schrijfproblematiek of andere motorische problemen. Door te zoeken naar wat uw kind beweegt probeer ik uw kind uit te dagen en tegelijkertijd voldoende (zelf)vertrouwen mee te geven om deze stap ook daadwerkelijk te zetten. Zodoende ben ik de opleiding tot kinderfysiotherapeut gaan doen, gevolgd door een opleiding Sensorische informatieverwerking om een completere service te kunnen verlenen.

Klanten geven aan dat ik kind-gericht ben, creatief, enthousiast en praktisch.

BIG registratie: 69043134904

In Nederland lijden ongeveer 2 miljoen mensen aan chronische pijnklachten. Ik weet zeker dat heel veel mensen minder last van hun aandoening hoeven te hebben, als ze maar goed weten hoe ze er mee om moeten gaan.

Ik zie graag mensen van jong tot oud bewegen en wil die ook in beweging zetten en in beweging houden.

U kunt mij op 5 dagdelen vinden bij de receptie van Zorgwaard; maandagmiddag aan de Taxuslaan en de maandag-, dinsdag- woensdag- en vrijdagochtenden op de van Hellemondtstraat.

Buiten de uren van Zorgwaard mag ik graag in beweging zijn. Zodra ijsbaan ‘De Meent’ open gaat ben ik daar wekelijks te vinden.
Ooit gestart met lessen om de bochten te kunnen rijden om het daarna niet meer los te kunnen laten.
Ondertussen heb ik de bochten goed onder de knie en werk ik nog steeds iedere week aan mijn kracht en conditie.
Heel blij ben ik met de klapschaatsen, waar ik vanaf nu het ijs verder ga ontdekken.
Wanneer de ijsbaan sluit, komt mijn racefiets van zolder tevoorschijn.
Heerlijk om vroeg in de ochtend in de polder te fietsen. Geen superlange afstanden, meestal rond de 20 kilometer zodat er nog genoeg energie en tijd overblijft voor het gezin en klusjes in en rondom huis.
Daarnaast nog 2x per week een bezoek aan de sportschool.

Kortom... constant in beweging....

Wat collega's over mij zeggen:
Behulpzaam, geduldig, attent en vriendelijk.

In mijn werk als fysiotherapeut ben ik nieuwsgierig naar wat jou van binnenuit beweegt, wat tot uiting komt door de manier waarop jij beweegt met jouw lichaam.
Mijn specialisatie in de fysiotherapie is het aandachtsgebied bekken, ik werk op haptonomische basis, ben gespecialiseerd in adem- en ontspanningstherapie (volgens van Dixhoorn) en geef de cursus mindful fysiotherapie binnen Zorgwaard.

In mijn vrije tijd ontdek ik onder andere nieuwe dingen in muziek om naar te luisteren of zelf te zingen of te spelen op de piano en roei ik gezellig in een ploeg of alleen in een skiff en geniet ik van mijn kinderen, familie en vrienden.

Wat klanten over mij zeggen:
veel kennis, motiverend, vriendelijk, is betrokken en geeft persoonlijke aandacht.

BIG registratie: 29033116704

Ik beleef plezier aan het op weg helpen van iemand die beperkingen ondervindt in het bewegen.
Gezondheid en vitaliteit behouden, is iets wat mij enorm boeit en daar ben ik dagelijks mee bezig.

Ik ben zelf actief in verschillende buitensporten en mag daarin graag mijn grenzen ontdekken en verleggen.
Wat ook weer goed bruikbaar is in de actieve vakanties met de camera in Noordelijk Europa.

Als gespecialiseerd sport en arbeidsfysiotherapeut houd ik mij in de praktijk met name bezig met het begeleiden van cliënten met longproblemen, nek-/schouder- en lage rugklachten.
Oefeningen en trainingsvormen kenmerken mijn aanpak. Tevens behoort dry needling tot mijn specialiteiten.

Cliënten vinden mij rustig, vriendelijk, menselijk, belangstellend, punctueel.

BIG registratie: 19035456004

 

Ik omschrijf mijn werk het liefst als ambachtelijk; het is van groot belang dat u gehoord wordt, waardoor het mogelijk is een juiste analyse van de klacht(en) te maken en u op optimale wijze te behandelen.
Het is fijn om zonder problemen te kunnen bewegen.

In mijn vrije tijd ontdek ik graag de natuur (hoe rustiger, hoe beter) wandelend of op de fiets. Liefst mijn fotocamera bij de hand.

Mijn specialisatie is manuele fysiotherapie , op een niet "krakende" wijze (Marsman).
Dit geeft geen gevaren voor uw gezondheid.
Verder heb ik mij verdiept in BPPD, een vorm van draaiduizeligheid, veroorzaakt door een disfunctie van het evenwichtsorgaan.
Doorgaans zijn deze klachten snel te behandelen.
En sinds 2015 heb ik mij ook geschoold in het Mulligan concept.
Kenmerkend voor deze manier van pijnvrij behandelen is de totaal andere kijk in het (dis)functioneren van spieren en gewrichten.

Wat zeggen klanten over mij: vriendelijk , doelgericht, snel, vakkundig.

BIG registratie: 69034093004

Lopen, staan, bukken, springen en sporten lijkt zo vanzelfsprekend maar wat als dat niet meer zo makkelijk gaat? Dit is voor mij de drive om fysiotherapeut te zijn.