Uw gezondheid verbeteren door u te leren uw spanning te reguleren en gezond te ademen is mijn passie. 

 

Spanning is nuttig en hoort bij het leven. Te veel of te lang aanhoudende spanning kan in het lichaam blijven en uw gezondheid ontregelen. Steeds meer wordt bekend dat (over)spanning een nog grotere rol speelt bij allerlei klachten dan men dacht. De (over) spanning is vaak de oorzaak van een lichamelijk of mentaal probleem, houdt een probleem (langer) in stand, of maakt dat ziektebeelden verergeren. 

 

 

Het is mijn passie om u te helpen uw spanning beter te reguleren, d.w.z. door samen met u te onderzoeken hoe u de (over)spanning kunt verminderen door adem- en ontspanningstherapie volgens de methode van Dixhoorn. En daarmee of het verminderen van spanning een positief effect heeft op uw klachten.

 

Voorbeelden van klachten die veroorzaakt kunnen worden door (over)spanningen zijn: stress, burn-out, angstig zijn, ademhalingsproblemen (zoals hyperventilatie), rug-, nek-, schouderklachten, spierpijnen en hoofdpijn, vermoeidheid, slecht slapen, druk op de borst (waarbij het hart gezond is), maag-darm problemen.

Mijn specialisaties zijn Adem- en Ontspanningstherapie van Dixhoorn, Oefentherapie Mensendieck, Rugklachten (aangesloten bij het Rug-netwerk), ALK (voorheen SOLK), Slaapoefentherapie en tai-chi instructeur.
Patiënten omschrijven mij als deskundig, duidelijk in mijn uitleg, en als een warm, sympathiek mens waardoor u zich als patiënt gekend en serieus genomen voelt.

 

Wat mij zelf ontspannen en blij maakt in mijn vrije tijd is dansen, tai-chi, dwarsfluit spelen en wandelen.