Als sporter weet ik hoe fijn het is om zonder problemen te kunnen bewegen. Alle spieren werken perfect samen om zo de bewegingen te kunnen maken. Soms is het bewegen niet meer zo van zelfsprekend doordat de spieren niet optimaal meer werken. Het is altijd weer een mooie uitdaging om deze beperkingen samen op te zoeken en te behandelen en als dat dan lukt, geeft dat altijd weer een fantastisch gevoel.

Sport gerelateerde en orthopedische klachten vind ik een mooi gebied van de fysiotherapie. Bij de revalidatie van een knie operatie of het verhelpen van een spierprobleem ben ik helemaal in mijn element.

Ik werk veel met trigger point therapie, fricties, mobilisaties en deep tissue massage om de spieren en gewrichten weer beter te laten functioneren en klaar te maken voor de belasting die ze moeten leveren. Vervolgens gaan we deze goed functionerende spieren weer de juiste bewegingen aanleren en aansterken door gerichte oefeningen zodat ze uiteindelijk weer kunnen wat er van ze wordt gevraagd.