Adem en ontspanningstherapie, methode van Dixhoorn

You are here:

De Methode van Dixhoorn voor adem- en ontspanningstherapie is een complete methode voor het behandelen van klachten die het gevolg zijn van ‘gewone overspanning’ en die het functioneren sterk kan verbeteren. Mariska Mooren begeleidt u hier graag bij. Het biedt de mogelijkheid om u bewust te maken van lichamelijke- en mentale spanning en deze te verlagen.

Een verlaagde spanning vergroot de belastbaarheid en kan je energieker en stressbestendiger maken. Mensen die overspannen of gestrest zijn of een burn-out hebben, kunnen daarom veel baat hebben bij adem- en ontspanningstherapie.Spanning wordt vaak opgebouwd in periodes dat het heel druk is. Als de druk te lang aanhoudt kan de spanning als ‘gewoon’ worden ervaren. Je bent je dan niet meer bewust van de verhoogde spanning. Duurt dit te lang, dan kun je klachten krijgen zoals:

stress, burn-out, angstig zijn, ademhalingsproblemen (zoals hyperventilatie), rug-, nek-, schouderklachten, spierpijnen en hoofdpijn, vermoeidheid, slecht slapen, druk op de borst (waarbij het hart gezond is), maag-darm problemen.

Tijdens de behandeling ervaar je spanning veel bewuster en leer je hoe je spanning kunt voorkomen, verminderen of er anders mee kunt omgaan. De behandeling bestaat uit eenvoudige instructies en handgrepen die nauw aansluiten bij dagelijkse houdingen en bewegingen.

De voorkeur is om te starten met 4 afspraken van een uur. Die 4 afspraken zijn nodig om te kunnen bepalen of de klachten positief beïnvloed worden door adem- en ontspanningsoefeningen. Vaak is dit al voldoende. We evalueren na 4 afspraken of vervolgafspraken wenselijk zijn.