Team

You are here:

Mariska Mooren (Praktijkeigenaar)

Het is mijn passie om uw gezondheid te helpen verbeteren door u te leren uw spanning te reguleren en gezond te ademen.

Spanning is nuttig en hoort bij het leven. Te veel of te lang aanhoudende spanning kan in het lichaam blijven en uw gezondheid ontregelen. Steeds meer wordt bekend dat (over)spanning een nog grotere rol speelt bij allerlei klachten dan men dacht. De (over) spanning is vaak de oorzaak van een lichamelijk of mentaal probleem, houdt een probleem (langer) in stand, of maakt dat ziektebeelden verergeren. 

Het is mijn passie om u te helpen uw spanning beter te reguleren, d.w.z. door samen met u te onderzoeken hoe u de (over)spanning kunt verminderen door adem- en ontspanningstherapie volgens de methode van Dixhoorn. En daarmee of het verminderen van spanning een positief effect heeft op uw klachten.

Voorbeelden van klachten die veroorzaakt kunnen worden door (over)spanningen zijn: stress, burn-out, angstig zijn, ademhalingsproblemen (zoals hyperventilatie), rug-, nek-, schouderklachten, spierpijnen en hoofdpijn, vermoeidheid, slecht slapen, druk op de borst (waarbij het hart gezond is), maag-darm problemen.

Mijn specialisaties zijn: 

 • Adem- en Ontspanningstherapie van Dixhoorn 
 • Oefentherapie Mensendieck 
 • Rugklachten (aangesloten bij het Rug-netwerk)
 • ALK (Aanhoudende Lichamelijke Klachten, aangesloten bij Netwerk ALK)
 • Slaapoefentherapie
 • Overgangsoefentherapie 
 • Tai-chi / Qigong instructeur.

Patiënten omschrijven mij als deskundig, duidelijk in mijn uitleg, en als een warm, sympathiek mens waardoor u zich als patiënt gekend en serieus genomen voelt.

Wat mij zelf ontspannen en blij maakt in mijn vrije tijd is dansen, tai-chi / Qigong, dwarsfluit spelen, wandelen en lezen.

Registratie in het Kwaliteitsregister Paramedici: 19903883293

Teun Oerlemans (Praktijkeigenaar)

Ik geniet er enorm van als ik iemand weer op weg kan helpen naar datgene wat hij/zij het liefste doet. Daarbij kijk ik naar het lichaam als geheel, waar de beperkingen zitten en probeer ik de ruimte te creëren dat het lichaam zelf met het herstel aan de gang kan.In mijn vrije tijd tennis ik graag en hou ik van vakanties in de bergen.Mijn specialisaties zijn:


 • Rugklachten (Rug-netwerk)

 • Nekklachten

 • Schouderklachten

 • BPPD (Draaiduizeligheid)
BIG registratie: 79922997604

Sarah Zandbergen

Mijn missie: Ik vind het geweldig om mensen op het gebied van bewegen en gezondheid te kunnen coachen en te begeleiden/behandelen. Ook als het lichaam even niet zo meewerkt en er sprake is van pijn, blessures en/of andere fysieke ongemakken, zie ik hier een uitdaging in en zoek ik naar oplossingen en /of de juiste aanpassingen. Ik krijg ontzettend veel energie als ik mensen kan helpen om zo het beste uit zichzelf te halen.

Sporten is mijn grote passie en gezond leven mijn drijfveer! Doordat ik fysiotherapeut, personal trainer en leefstijlcoach ben, kan ik mensen op het gebied van bewegen en gezondheid goed coachen en begeleiden. Ik vind het leuk om mensen te trainen en persoonlijke doelen na te streven.

Daarnaast ben ik ook erkend McKenzie therapeut en ben ik gespecialiseerd in rug- en nekklachten. Bovendien geeft de McKenzie Methode® ook goede resultaten bij behandeling van de overige gewrichten.

Cliënten vinden mij: professioneel, vriendelijk, meedenkend, betrokken.

Mijn Specialisaties zijn: 

 • InBalans trainster
 • Fysiotherapeut en McKenzie therapeut
 • Beweeggroepen gli vitaal/small group
 • Sportdocente / personal coach
 • Golffysiotherapeut / trainer
 • Leefstijlcoach

Big Registratie: 99062246104

Mieke Beemsterboer

Een gezonde leefstijl is ontzettend belangrijk, maar hoe pak je dat aan en hoe houd je het vol om gezond te blijven leven? Als diëtist en leefstijlcoach begeleid ik mensen naar een gezonder en fitter leven. Al sinds 2019 bied ik binnen Zorgwaard het GLI programma CooL (Coaching op Leefstijl) aan.

Veel mensen worstelen met hun gewicht en leefstijl. Ik vind het een uitdaging om samen te onderzoeken naar wat wél kan. Ik help met structuur aanbrengen, keuzes maken en kleine stapjes zetten in de goede richting. Door stap voor stap gedrag te veranderen, kom je steeds een beetje dichter bij je doel. Naast voeding en bewegen zijn slaap, ontspanning, balans, stress, ongezonde gewoontes en zelfvertrouwen belangrijke aandachtsgebieden.

Zelf houd ik mijn leefstijl in balans door naast mijn werk voldoende tijd vrij te maken om te bewegen. Ik houd van een rondje hardlopen of wandelen in de natuur met een vriendin. Ook zorg ik voor de nodige ontspanning door te schilderen of spelletjes te doen met mijn gezin.

Wat klanten over mij zeggen: nuchter, motiverend, respectvol, positief, kan goed luisteren, heeft kennis van zaken.

Mijn specialisaties:

 • Gedragsverandering
 • Leefstijlcoaching
 • Voeding

Florien Stoop - Deken

Ik houd van bewegen en zie mensen van jong tot oud graag bewegen en wil die ook in beweging zetten en vooral met plezier voor bewegen in beweging houden.

Naast mijn vakkennis als fysiotherapeut ben ik ook docent lichamelijke opvoeding en geef ik een dag in de week gymles op een basisschool. Ik ben het meeste in de oefenzaal te vinden en gebruik veel verschillende soorten materialen, om jong en oud, op een op de persoon toegepaste en creatieve manier in beweging te zetten.
Ik kom indien nodig ook bij u thuis en dan zoeken we in en rond huis een bewegingsvorm die bij u past.

Zelf houd ik van alle vormen van bewegen, heb veel ervaring met veel stijlen en vormen van sport en bewegen, maar word ik meest blij van een rondje rennen in de natuur ongeacht welk weer.

De cliënten omschrijven mij als gedreven, zorgzaam, integer, eerlijk, enthousiast met goede stevige handen.

Mijn specialisaties

 • gespecialiseerde zorg met betrekking tot COPD en COVID
 • traumarevalidatie
 • Medical Taping,  voor  onder andere ondersteuning bij hooikoorts
 • herstel sportblessures bij kinderen 6-18 en volwassenen.

BIG registratie: 09048902004

Petra Bruijns

U kunt mij op op 4 dagen vinden bij de receptie van Zorgwaard op de van Hellemondtstraat, op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag.

Buiten de uren van Zorgwaard mag ik graag in beweging zijn. Zodra ijsbaan ‘De Meent’ open gaat ben ik daar wekelijks te vinden.
Ooit gestart met lessen om de bochten te kunnen rijden om het daarna niet meer los te kunnen laten.
Ondertussen heb ik de bochten goed onder de knie en werk ik nog steeds iedere week aan mijn kracht en conditie.
Heel blij ben ik met de klapschaatsen, waar ik vanaf nu het ijs verder ga ontdekken.
Wanneer de ijsbaan sluit, komt mijn racefiets van zolder tevoorschijn.
Heerlijk om vroeg in de ochtend in de polder te fietsen. Geen superlange afstanden, meestal rond de 20 kilometer zodat er nog genoeg energie en tijd overblijft voor het gezin en klusjes in en rondom huis.
Daarnaast nog 2x per week een bezoek aan de sportschool.

Kortom… constant in beweging….

Wat collega’s over mij zeggen:
Behulpzaam, geduldig, attent en vriendelijk.

Stephanie Besteman

In mijn werk als fysiotherapeut ben ik nieuwsgierig naar wat jou van binnenuit beweegt. Dat heeft namelijk invloed op de manier waarop jij beweegt met jouw lichaam.
Door mijn jarenlange ervaring heb ik een brede kijk op fysiotherapie en ben ik sinds 2021 ook leefstijlcoach.

In mijn vrije tijd ontdek ik onder andere nieuwe dingen in muziek om naar te luisteren of zelf te creëren; ik hou enorm van buiten wandelen, roeien, fietsen en tuinieren en geniet van mijn kinderen, familie en vrienden.

Wat klanten over mij zeggen:
veel kennis, motiverend, vriendelijk, is betrokken en geeft persoonlijke aandacht.

 • Mijn specialisaties zijn:
  aandachtsgebied bekken
 • haptonomie
 • adem- en ontspanningstherapie
 • mindful fysiotherapie
 • leefstijlcoaching

BIG registratie: 29033116704

Martin Weerstand

Ik beleef plezier aan het op weg helpen van iemand die beperkingen ondervindt in het bewegen.
Gezondheid en vitaliteit behouden, is iets wat mij enorm boeit en daar ben ik dagelijks mee bezig.

Ik ben zelf actief in verschillende buitensporten en mag daarin graag mijn grenzen ontdekken en verleggen.
Wat ook weer goed bruikbaar is in de actieve vakanties met de camera in Noordelijk Europa.

Als gespecialiseerd sport en arbeidsfysiotherapeut houd ik mij in de praktijk met name bezig met het begeleiden van cliënten met longproblemen, nek-/schouder- en lage rugklachten.
Oefeningen en trainingsvormen kenmerken mijn aanpak. Tevens behoort dry needling tot mijn specialiteiten.

Cliënten vinden mij rustig, vriendelijk, menselijk, belangstellend, punctueel.

BIG registratie: 19035456004

Laura Visser

Het boeit mij enorm hoe klachten bij kinderen en jongeren verholpen én voorkomen kunnen worden door het veranderen van houdings- en bewegingspatronen. Ik vind het mooi om te zien hoe de patiënt een proces doormaakt en beseft dat hij zélf wat aan zijn klachten kan doen. Kinderen die uit hun schulp kruipen en trots laten zien wat ze bereikt hebben, geven mij energie.

Naast mijn werk vind ik het heerlijk om zelf ook te bewegen; veldvoetbal met een oude-mutsen-team en kickboksen zijn op dit moment de sporten waar ik mijn energie in kwijt kan. Mijn hoofd maak ik leeg door een ritje op de motor met mooi weer. In meerdere landen heb ik al op de motor gezeten om nieuwe cultuur en landschappen te ontdekken. Reizen is namelijk óók een passie van me.

Als kinderoefentherapeut vind ik het belangrijk dat kinderen de lol in bewegen weer terug krijgen en hun zelfvertrouwen vergroten! Dit doe ik met behulp van diverse oefeningen, spelletjes, adviezen over prikkelverwerking, schrijfoefeningen en binnenkort ook bootcamp voor speciale kinderen.

Daarnaast vind ik het een uitdaging om kinderen en jongeren zich bewust te laten worden van hun houding en beweging en de balans tussen belasting en belastbaarheid bij scoliose, spanningsklachten of ademhalingsklachten. Als slaapoefentherapeut kan ik voor zowel jong als oud ook geschikte oefeningen en adviezen geven.

Als Schroth-therapeut behandel ik patiënten met een scoliose op een specifieke manier die hiervoor ontwikkeld is. Dit is de enige bewezen effectieve therapie die bestaat voor het behandelen van scolioses. Zowel bij mensen bij wie het net ontdekt is, als bij mensen die al lange tijd bekend zijn met een scoliose.

(Ouders) van patiënten die onder behandeling zijn geweest waarderen mijn mix van enthousiasme, professionaliteit, openheid, doortastendheid en inlevingsvermogen.

Ik ben gespecialiseerd in:

 • Scoliose (Schroth-therapeut)
 • Sensorische Informatieverwerking/ prikkelverwerking
 • Kinderen (0-18 jaar)
 • Ademhalingsklachen bij jong en oud
 • Klachten van stress/ burn out bij jong en oud
 • Slaapoefentherapie baby, kind en volwassenen
Registratie in het Kwaliteitsregister Paramedici: 59907369993

Sophie Abeln

Het meegeven van vertrouwen in bewegen en spelen op de kinderleeftijd is cruciaal, immers jong geleerd is oud gedaan!

Als kind speelde en sportte ik graag buiten. De mogelijkheid om vrijuit te
bewegen maakte mij blij en dat doet het nog steeds. Om die reden ben ik
fysiotherapeut geworden, zodat ik anderen kan helpen ook vrijuit te bewegen.

Ik ben als kinderfysiotherapeut samen met u als ouders altijd op zoek naar de volgende uitdaging van uw kind, zodat hij of zij de volgende stap in zijn ontwikkeling leert zetten.

Daarbij kan het gaan om de vroege ontwikkeling, bijvoorbeeld als uw baby een voorkeurshouding heeft, problemen met de motorische ontwikkeling, schrijfproblematiek of andere motorische problemen. Door te zoeken naar wat uw kind beweegt probeer ik uw kind uit te dagen en tegelijkertijd voldoende (zelf)vertrouwen mee te geven om deze stap ook daadwerkelijk te zetten. Zodoende ben ik de opleiding tot kinderfysiotherapeut gaan doen, gevolgd door een opleiding Sensorische informatieverwerking om een completere service te kunnen verlenen.

Klanten geven aan dat ik kind-gericht ben, creatief, enthousiast en praktisch.

BIG registratie: 69043134904

Jasper Swallow

Toen ik zelf ooit eens de hulp van een fysiotherapeut nodig had wegens een
sportblessure dacht ik direct “dit wil ik ook gaan doen!” Zo gezegd, zo gedaan en stortte ik
mijzelf in de uitdagende wereld van fysiotherapie waar ik elke dag weer ontdek hoe fantastisch het menselijk lichaam functioneert. Natuurlijk gaat er in het functioneren van het lichaam bij iedereen wel eens iets mis. De zoektocht naar de oorzaak en het uitwerken van de oplossing is wat mij beweegt in het mooie vak fysiotherapie.

Zelf sport ik door rennen en klimmen in touwen, palen en netten af te wisselen op Survival running bij SurviAlkmaar!

Door mijn bijzondere interesse in de technische orthopedische kant van het
menselijk lichaam ben ik het meest in mijn element als ik een schouderklacht of
bijvoorbeeld een revalidatie na een knie operatie moet begeleiden via het Orthopedie Netwerk van NWZ. Daarbij heb ik ook de mogelijkheid om technieken van Mulligan te gebruiken.

Klanten omschrijven mij met de volgende steekwoorden:
Precies, verzorgd, vrolijk, deskundig.

BIG registratie: 19912589204

Paul Lasschuijt

Zoeken naar de oorzaak van de klachten en deze gericht behandelen, met oog voor de mens achter de klacht, is mijn passie. Na 34 jaar beleef ik nog steeds veel plezier aan het ontmoeten, onderzoeken , behandelen en trainen van patiënten. Van mijn kennis en ervaring met manuele therapie en dry needling (prikken in een spier met een dunne naald, alleen de extremiteiten) maak ik dankbaar gebruik.

In mijn vrije tijd wandel, fiets en zwem ik graag en daarnaast ben ik vaak op mijn volkstuin te vinden.

Klanten omschrijven mij vaak met de volgende woorden: rustig, betrokken en deskundig.

BIG registratie: 99034299604

Maaike van Winden

Mijn missie als leefstijlcoach is om mensen in beweging te zetten, letterlijk en figuurlijk. Samen in beweging naar een gezonde(re) leefstijl. In kleine, meetbare, concrete stappen zodat het haalbaar is. Voor iedereen.
Daarbij kijk ik niet naar losse elementen als alleen voeding of alleen stress. Maar juist het volledige plaatje van iedere, unieke mens.

In mijn vrije tijd sport ik regelmatig. Crossfit en hardlopen zijn favoriete sporten, maar ik vind heel veel sporten leuk. Voor de meer ontspannen beweging, ga ik regelmatig wandelen met de hond in de natuur. Ik kan echt genieten van de stilte in de natuur met alleen het geluid van de vogels.