Neurologische aandoeningen

You are here:

Beroerte, CVA of TIA

Er raakt een bloedvat verstopt in uw hersenen, afhankelijk van de ernst en duur kunnen de gevolgen ingrijpend zijn voor uw dagelijks functioneren.
De gedeeltelijke verlamming valt vaak het meest op. Daar richt de hoofdmoot van de revalidatie zich op. Maar er kunnen ook andere dingen aangedaan zijn die het bewegen bemoeilijken. Denk aan beperkingen van het gezichtsveld, gevoelsstoornissen, communicatie of taalproblemen, overzicht in ruimte, dingen tegelijk doen. De fysiotherapeut gaat u en uw omgeving leren hoe hier het beste mee om te kunnen gaan zodat u zo actief en zelfstandig mogelijk kunt blijven.

Neuropathie

Neuropathie is een Latijnse benaming voor het feit dat een zenuw niet goed zijn werk meer doet. Vaak is het gevoel aangedaan, soms ook motoriek, maar vrijwel altijd de schakelsnelheid om te kunnen reageren op bewegingsverandering in gewrichten, waardoor de balans verstoord raakt.
Fysiotherapie richt zich op het aanleren van compensatiestrategie├źn en het laten zien hoe u toch veilig kan oefenen waardoor kracht en conditie voor zover als mogelijk behouden kunnen blijven.