Slaapproblemen

You are here:

Niet in slaap kunnen vallen, vaak wakker worden, te vroeg wakker worden, onrustig slapen, heftig dromen, ondiep slapen, moe wakker worden.. allemaal problemen die een vervelend effect hebben op je dagelijkse functioneren. Herkenbaar? 
Je kan er allerlei lichamelijke klachten van krijgen, maar ook je humeur heeft er onder te lijden. Je concentratie vermindert, je gaat fouten maken, en valt (onterecht) regelmatig uit tegen de mensen die je lief zijn. Hoe harder je probeert om goed te slapen, hoe minder goed het lukt. Maar wat moet je dan?

Slaapoefentherapie helpt!

Samen gaan we eerst goed in kaart brengen wat precies je probleem is. Zowel wat betreft de slaap zelf, als de gevolgen ervan voor je dagelijkse leven. Na aanleiding van het gesprek bepalen we samen wat jij nodig hebt om weer van een goede nachtrust te kunnen genieten. Daarbij gebruikt de therapeut verschillende technieken, zoals het aanleren van een goede slaaphygiëne*, ontspanningstechnieken, stress-verminderende gesprekstechnieken, enz.
Kortom, we onderzoeken hoe je goede voorwaarden kunt scheppen om beter te slapen.

*Slaaphygiëne: nee, niet of je doucht voor het slapen gaan, maar bijvoorbeeld de voorwaarden voor de slaapkamer om goed te kunnen slapen en hoe jij je voorbereid op het slapen gaan.

Mariska Mooren is Slaapoefentherapeut voor volwassenen, en Laura Visser is Slaapoefentherapeut voor kinderen. 

                                                                                              Welterusten!