Training bij val- en balansproblematiek

You are here:

Zorgwaard is er ook voor u bij balans- en evenwichtsproblemen. Om binnen het dagelijks leven dingen zelfstandig te blijven doen, is het belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt met uw lichaam. Dat betekent stevig op uw benen staan en echt op ze kunnen vertrouwen. Wie goed in balans is, is zekerder van zichzelf. U kunt zowel individueel als in groepsvorm aan uw balans werken bij ons.

Individueel:

Persoonlijke aandacht voor uw situatie en klacht. U gaat samen met de therapeut op zoek naar de balansverstoring in uw lichaam en pakt deze indien mogelijk bij de oorzaak aan. Wanneer balansproblematiek veroorzaakt wordt door een chronisch en lastig behandelbaar component, bijvoorbeeld neuropathie, zal de aanpak gericht zijn op de (loop)veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij het vinden van het juiste loophulpmiddel, maar ook tips en trucs om toch steviger op de benen te staan, zoals het versterken van de beenspieren.

Groep:

Er wordt ook wekelijks geoefend in een groep. Iedere maandag van 14.00 tot 15.00 uur is er (B)lijf in Evenwicht op Raadhuisplein 18 te Heerhugowaard. Hier wordt gewerkt aan mobiliteit, kracht en snelheid –> Drie belangrijke voorwaarden voor een goede balans. De groep bestaat uit maximaal 8 personen (ook nu mogelijk op veilige afstand!). 

Kosten:

Individueel valt onder de aanvullende verzekering, zie hier een overzicht van de vergoedingen. Voor de groepsles koopt u een strippenkaart, deze kost 95,00 euro en heeft 10 strippen. U kunt uiteraard altijd eerst een gratis proefles aanvragen.