Behandeling van baby’s met een voorkeurshouding

You are here:

Voorkeurshouding van uw baby: Soms heeft een baby de voorkeur om met zijn hoofd meer op één bepaalde zijde te liggen. Als een baby te lang in zijn voorkeurshouding ligt, ontstaat er (omdat het hoofd nog erg zacht is) een scheef of afgeplat hoofd. Bekijk ook onze flyer: ‘Mijn baby heeft een voorkeurshouding. Wat nu?

Soms is een voorkeurshouding hardnekkig en moeilijk te corrigeren. Als u de adviezen van het consultatiebureau goed gevolgd hebt en de voorkeurshouding blijvend is, kan de hulp van een kinderfysio-/oefentherapeut Mensendieck nodig zijn. De kinderfysio-/oefentherapeut Mensendieck zal uw baby stimuleren in de ontwikkeling van de niet-voorkeurszijde en u als ouder instructies geven ten aanzien van het oefenen met de baby en het handelen in de dagelijkse verzorging. Daarnaast kan de kinderfysio- en oefentherapeut Mensendieck een plagiocephalometrie (PCM) uitvoeren.

De kinderfysio- en oefentherapeut Mensendieck komt bij u thuis. Voor de ‘aan huis’ behandeling is een verwijzing van de arts/consultatiebureau nodig.