Slaapproblemen

You are here:

Ook kinderen kunnen last hebben van slaapproblemen. Kinderen vormen de grootste groep van alle slapelozen, wat wordt verergerd door het digitale tijdperk. Kinderen zitten tegenwoordig vaak en lang achter beeldschermen en bewegen minder. 
Wanneer onvoldoende aan de slaapbehoefte van het kind wordt voldaan, nemen ook de lange termijn gevolgen van slaapproblemen toe.
Denk hierbij aan slechte slaapgewoonten, angst, depressie, overgewicht, concentratieproblemen, verminderde leerprestaties en gedragsproblemen.

Slaapproblemen bij kinderen kunnen ook veroorzaakt worden door een probleem van de ouders. De ouders hebben bijvoorbeeld geen geduld of onhandige gewoontes betreft slapen aangeleerd en vinden het moeilijk om consequent te zijn. Ook door spanningen in huis of tussen de ouders kan een slaapprobleem voor het kind ontstaan.

Tijdens de therapie wordt er gekeken naar het onderliggende probleem, waarbij de ouders worden geadviseerd en geïnformeerd. Daarnaast worden er slaapoefeningen aangeboden, waarbij het kind bijvoorbeeld beter leert ontspannen in het lichaam en het hoofd.

Voor de behandeling van Slaapproblemen bij kinderen kunt u met uw kind terecht bij Laura Visser, Kinderoefentherapeut Mensendieck.